Quizletvinkki

Quizletissä voit harjoittaa sanastotaitojasi hauskoilla tavoilla. Jos luot tilin, voit tehdä omia sanastoja, mutta kaikkia muitten julkisia sanastoja voit pelata muutenkin. Omatekemät sanastoni ovat aihepiireittäin ja löytyvät tästä. Settejä on tällä hetkellä 70 aina ”pikkusanoista” tietokoneisiin. Voit myös ehdottaa blogikommenttina jotakin tiettyä aihepiiriä.

Vuoden 2017 alusta olen aloittanut opintoryhmieni kanssa yhteisen sanaston haltuunottoprojektin Lailan ryhmät, jonka tuloksena laadimme julkiseen käyttöön kaikkien tunneilla käyttämiemme oppikirjojen jokaisesta kappaleesta oman oppilaslähtöisen sanaston. Nämä sanastot ovat muutoin käytännössä  samat kuin omissa nimissäni olevat, paitsi että lisäksi olen linkittänyt mukaan myös ”ulkopuolisten” tekemiä diagrammeja. Ryhmän jäsenenä voit myös ”kilpailla” muitten opiskelijoitten kanssa nopeudessa. Ryhmässä sanastojen pelaaminen vaatii kirjautumisen ja ryhmän jäseneksi hakeutumisen.

Quizletistä on ladattavissa myös mobiiliversio, jonka pelaamisvaihtoehdot ovat tietokoneetta hieman rajoitetummat, mutta erittäin hauskat ja opettavaiset.

Vinkki1: Sovelluksen käyttäjän on hyvä huomata, että sanastoja voi etsiä sekä aika- (viimeksi laitetut ensin)  että aakkosjärjestyksessä (sort: latest/alphabetic) tai myöskin suodatettuna (filter), jos etsit esim. jonkun tietyn kirjan kappaleitten tai tietyn aihepiirin sanastoja.

Vinkki2: Jos kirjoitat hakuun ”espanja”, löydät myös muitten opiskelijoitten ja opettajien laatimia sanastoja. Tosin olen ollut löytävinäni joistakuista enemmän tai vähemmän virheitä ja epäloogisuuksia.

Vinkki3: Sovellukseen on tullut syksyllä 2017 uusi ominaisuus ”Diagrams”. Olen liittänyt toisten laatimia, hyväksi havaitsemiani diagrammeja sekä omiin että ryhmän aineistoihin.

 

Quizlet kirjautuminen

Laila_Hynninen Quizlet

Lailan Ryhmät -Quizlet

juan_rafols quizlet tästä linkistä Buenas Migasin ynnä muun espanjan kielen oppimateriaalin laatijan Juan Rafolsin laatimiin kortistoihin

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

Laila Hynninen

Paluukirjoittaja, kielityöläinen. Kolumneja eri aiheista, runoja, runovideoita fotoshopkuvin, vinkkejä espanjan kielen opiskeluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s