Espanjan kielen appseista

Appseja on ilmaiseversioinakin vähintään viitisenkymmentä. Ne löytyvät helposti Appstorestasi (tai mikä sen nimi nyt missäkin systeemissä onkaan), kun kirjoitat hakuun ”espanja”, ”espanjan kielioppi”, ”espanjan verbit” yms. Jos olet valmis opiskelmaan englanniksi, on valikoima luonnollisesti vielä laajempi. Monet tykkäävät Duolingosta, mutta minä olen tutustunut enimmäkseen su-esp-versioihin. Arvostelukriteerreinäkin on ollut selkeys, monipuolisuus ja kattavuus.

Varsinkin verbiappsit saattavat olla käyttökelposempia maksettuina versioina, koska ilmaisversiot ovat usein niin suppeita. Tämä pätee esim. appsiin Verb Forms, joka on neljän euron versiona mainio ja sen äänentoisto loistava toisin kuin oheisen alempana olevan kuvan SpanishVes tapauksessa, jossa visuaalisuus on kohdallaan, mutta äänentoisto karmivan huono.

Kannattaa tutustua esimerkiksi tähän: Verbo (The spanish verbo company). Verbiryhmät, aikamuodot, merkitykset. (päivitys 13/6/18).

Kieliopin preppaamiseen mukavalta vaikutti Spanish Grammar (alemmassa kuvassa verbiappsin yläpuolella.)

Erikseen mainittava on vielä alemman kuvan Matkasanakirja, joka on mielestäni yhtä mainio kuin kaupasta ostettavat painetut matkasanakirjat.

Varoitan Mondlyn espanjan versiosta (kulkee lisäksi nimelläSpanish/ Learn Spanish, se on maksettunakin täynnä virheitä sekä suomen että espanjan kielen osalta.!

Tästä linkistä avautuu Google Playn esittelysivusto, jolla voi tutustua erilaisten espanjan opiskeluun tarkoitettujen Android-sovellusten valikoimaan.

 

IMG_1314.PNG

IMG_1315.PNG

 

SanomaPro tarjoaa Ventana-sarjan lukijoille ja nimenomaan sen perinteisen paperiversion käyttäjille ilmaisia appseja nimillä Otavan sanasto ja Arttu. Ne ovat siis ladattavissa maksutta laitteesi kaupasta. Jos sinulla on jo käytössäsi joku hyvä sanakirja, kuten esimerkiksi sanakirja.org, ei Otavan sanastolle ehkä ole paljoakaan käyttöä, mutta Arttu-sovellus on sen sijaan oivallinen, koska sen avulla voit kuunnella ilman erillisiä cd-levyjä yms. Ventana-sarjan kirjojen lukukappaleet sekä sanastot.

1523184069611

Toimi seuraavasti: lataa Arttu mobiililaitteeseesi. Kun avaat appin, hetken kuluttua mustan ruudun vasempaan yläkulmaan ilmestyy ruudukko, jota painamalla pääset aktivoimaan haluamasi kirjan. (Ventanat löytyvät lukiokirjojen sarjasta.) Yhtä aikaa sinulla voi olla aktivoituna 6 kirjaa. Kun haluat kuunnella valitsemaasi kirjaa, paina kirjan kuvaa ja aseta laite valitsemasi tekstin ylle alapuolella olevan kuvan osoittamaan tapaan. Näytölle ilmestyy mikrofonin kuva ja laite alkaa ”soittaa tekstiä”. Näitä äänitallenteita ei voi erikseen varastoida. Muista käyttää kuulokkeita kuuntelun hyödyn maksimoimiseksi!

1523190369604

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

Laila Hynninen

Paluukirjoittaja, kielityöläinen. Kolumneja eri aiheista, runoja, runovideoita fotoshopkuvin, vinkkejä espanjan kielen opiskeluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s