Instagram

Instagram on Pinterestin ohella visuaalisesti suuntautuneen, minkä tahansa tason oppijan sampo. Molemmissa on pitkälti samojen tuottajien materiaalia, mutta siinä missä Pinterestin vahvuuksina on suhteellinen helppous löytää myös ex tempore jotain tiettyä kielioppiasiaa kuvaava taulu, tai kasapäin tauluja, vain kirjoittamalla hakuun kyseisen asian nimi, kuten esim. ”pronombres”, ”presente español” yms. (jolloin hakutoiminto lisäksi ehdottaa kaikenlaisia tarkentavia otsikoita), on Instagramin hyvinä puolina nopeankin vastavuoroisuuden mahdollisuus sekä sovelluksen kätevä käytettävyys nimenomaan puhelimella.

Koska opiskelumateriaalia on pilvin pimein, on hyvä miettiä, perustaako opiskelutarkoitukseen itselleen tykkänään oman tilinsä vai tyytyykö saamaan kuvavirrasta sen, mikä kullonkin osuu kaikenmaailman ”seurattavien” päivityksistä kohdalle. Toki käyttäjä voi aina vierailla hyväksi katsomillaan kuvastoilla pelkästään hakutoimintoa käyttäen ja olematta ”seuraaja”; toisaalta eri kuvastojen ”seuraamisen” lisäksi on myös mahdollisesta tallentaa (niin kuin Pinterestissäkin) aineistoa myöhempää omaa katselua varten ja jopa lajitella sitä ”kokoelmiin”, jotta tallennetun materiaalin myöhempi löytyminen helpottuisi.

Instagram

Aineiston kielinä on usein englanti/espanja, mitä tulee sana- tai sanastotauluihin, jolloin englantia osaava saa käännöksen jo samantien.  Suosittelemiani (ks. sivun alaosa) kielioppitauluja, monivalintatehtäviä ja videoita on taasen voittopuolisesti pelkäksi espanjaksi. Koska materiaalin ylläpitäjät ”pitävät huolta” kielen oppijoista, on tarkoitus, että opiskelijat ehdottavat ratkaisua monivalintatehtävään ja saavat myös aikanaan tehtävään oikean ratkaisun kommentteja lukemalla. Myös lyhyitten, yhdellä klikkauksella helposti toistettavien opetusvideoitten tekijät asettavat usein kysymyksiä, joihin seuraajien on tarkoitus vastata kommenttiruudussa ja videoita/materiaalia voi tietenkin aivan hyvin kommentoida muutenkin. Näin opiskellen et siis ole yksin!

Hyvään alkuun päästäksesi ei sinun tarvitse (helpon) tilin luomisen jälkeen muuta kuin kirjoittaa hakuun ”risuaidalla” (#) tai ilman spanish, español, learnspanish, aprenderespañol jne., jolloin systeemi tarjoaa sinulle aihepiiriin liittyviä kuvastoja, jotka pääsee käymään ”tarkistamassa” pyöreää kuvaketta painamalla ja seuraajaksi voit ryhtyä tietty samantien mikäli aineisto miellyttää. Usein toimijoitten/ opettajien/ harrastajien kuvaston ylälaidassa on myös ehdotuksia muiksi seurattaviksi kuvastoiksi (joita voi toki lakata seuraamasta niin ikään yhdellä klikkauksella!). Mikäli muistat laittaa aina tykkäyksen sinulle mieluisiin päivityksiin, alkaa systeemi tarjota aina vaan lisää mahdollisesti sinuakin kiinnostavaa uudenlaista materiaalia ilman sen suurempaa vaivannäköä. Ei muuta kuin poimimaan parhaat päältä!

Esimerkkejä espanjan opiskeluun liittyvistä kuvastoista aakkosjärjestyksessä:

ail_madrid kysymyksiä, rakenteita, videoita

amorendibujos sarjakuvatyyppinen

askpaulino videoita

bestspanishlessons videoita

bilinguas sanastoa

_egness videoita, sanatauluja 

experienciaile kuvasanastotauluja teemoittain

funtimespanish aihesanastoa

hablemosenespanol video, sanastoa, iteraktiivisuus

hola.spanish sanastovideoita

ispanishgram verbitauluja

learninginhouse sanat, rakenteet, monivalinta

learnspanish_online sanat, monivalinta

lenguajeyotrasluces sanoja, verbejä, kulttuuritietoutta

lsmariaespanol videoita, sanastoja, sanontoja, kielioppirakenteita

myfunspanish sanastoa, sarjakuvaa, rakenteita

myspanishcollection sanoja, kysymyksiä, videoita

objetivoele lauseita, rakenteita

palabras_por_favor sanoja

profealiceinfo sanat

sergiocasado83 sanastoa, rakenteita

simpsons.spanish yhden fraasin videoita

spanisheducation sanoja

spanish_english_rosie lauseita,  sanoja

spanish.palabras sanoja

spanishunicornio sanatauluja, rakenteita

speakspanishcloud sanastoa, rakenteita

thesapanishattitude sanat

tiospanish sanat

vespanol sanoja, fraaseja, kielioppia

yohablotuhablas kielioppia, sanoja, videoita

 

 

Mainokset

Tietoa kirjoittajasta

Laila Hynninen

Paluukirjoittaja, kielityöläinen. Kolumneja eri aiheista, runoja, runovideoita fotoshopkuvin, vinkkejä espanjan kielen opiskeluun.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s